aboutchatlinksarchives


Saturday, April 5, 2014
Da besooo da .... @ Saturday, April 05, 2014

Assalammualaikum korangggggg :) lama kn sye tak update blog smpai da bersawang memang truk xD haha. last skali sye tulis pon mse before PMR. Alhamdulillah sye dapat mrkh yg baik, that is 7A 1B 1C . In Sya Allah sye da buat yg trbaik.

Sbnrnye sye da lupa nk cte ape kat dlm blog ni. blog ni pon msih dlm 'pembersihan sawang' jd, kene la cri idea blik. sebb msuk thn ni mmg byk sgt sye lupe.  nk kata sye ni rajin study takde la sgt. same je dgn student lain yg tak berapa nk rajin. (tak nak kluarkn prkataan M. no,no,no) sye bru je habis exam first term, mmg tkut la nk target A+. actually ok je, tp disebbkn sye yg tak berape nk rajin, tak dpt la nk target tinggi2.
sye target lulus cukup la. :) lg2 for addmath. oh, lupe nk ckp sye amek science stream, jd fhm2 je la mcm mne crenye ble  blajar. sbnrnye sye nk score gak, tp,sye ade penyakit tuuu yg kat ats tu. huwaaaaa!!! sye kene berusaha sebb da f4 da. kn tjuk dye 'da besoooo da...' so, kene la jd besr ye syggg xD haha. ckp ngan diri pon boleeeee. kehidupan f4 ni sgttt la kene struggle. oh btw, ade sorg kwn sye ni msuk blik skola sye. dulu mse f1 dye ade tp  f2 dye da pinda. so, skrg ni dye msuk blik. dye skola kat STAM.  tp, dye cm menyesal. sye kesian kat dye. sblom ni pon sye rindu je nk dgr dye brckp. sebb cre dye brckp mmg bgus ble ksi usrah. tp dye skrg ni tkut dgn org yg digelar sebagai lelaki. sye rse dye fobia la. sebb mse standard 4, 5 and 6 kot, dye kene ejek dgn boys. dye tak lwn pon mse tu (Aini yg ckp, sebb sye takde) dye cume biarkn je. kesian jugk la ngan dye. sebb kene ejek je dye takut dgn boys smpai skrg. dye tak yakin nk ckp dgn boys. tp, bgus la mcm tu, sebb boleh jge ikhtilat dgn boys. tp, klu dye trus mcm tu, ape dye nk buat klu cikgu suro present kat depn kitorg semua. dye bole present dpn girls, tp klu ade boys skali mmg suara dye tak dgr, sebb dye sgt2 tkut + nervous la kn. mmg kesian la kat dye. tp klu perangai dye dpn girls mmg lain, sebb dye jenis yg bising2 gak mcm kitorg yg ade kat dlm klas. tu yg sye suke, sebb dye friendly, pndai nasihat org n lain2 la. dye bgus klu dgn kitorg .

ade lg student yg da pinda skola ni n dye msuk blik thn ni. dye pindah mse standard 5/6. i forgot. oh maybe mse f1 kot. sye tak tau dan sye btul2 terlupa. mse first2 jumpe dye. sye nmpk dye ni sgt mesra dgn org lain. trmsuklah dgn sye. dye sgt peramah. sebb dlm mse sebulan je sye da bole rpt dgn dye. dye sgt 'happy go lucky' dlm klas. dgn semua org dye rpt. dye pndai layan org la mksud sye :) best sgt kawan dgn dye. tp jgn buat dye mrh atau sedih . sebb nnti takde org bole lyn dye, dye taknak ckp ngan org tu. tu yg menakutkn, sebb sye ni adalah seorang yg kasar dlm percakapan. PERCAYALAH.. mungkin org yg rpt dgn sye fhm sye. sebb sye da mmg jenis yg mcm ni. cuma, di alam maya of course la kene coverrr ;)

baiklah skrg ni pulak bru la boleh di gelar 'new student' haha, sebb yg ni mmg first time dtg skola ni. dye dr johor. of course girl, klu tak sye takkan buat pnjg lebar (tp, tak tau lg psl dye xD) dye ni plak sye rse mcm diri sye ble dgn dye. sebb dye seorg yg kasar jugak, sme dgn sye. so, sye rse sye hanya boleh ckp leps dgn dye jugak kot xD. haha. takde la. tp sye rase kdg2 sye kejam gle dgn dye. kdg2 dye pulak yg kejam dgn sye. so, sye ade kwn yg sekepala dgn sye jugak la xD. oh, sbnrnye girls dlm klas sye ni semua satu kepala je. sebb klu ade mslh kitorg akn cube discuss together gether or kdg2 klu BETUL2 private , face to face je la. sebb taknak dye terasa dgn kitorg.

sejak msuk f4 ni, sye tgk ade yg makin matang dr f1 smpai f4. mmg rmai sgt la yg ade perubahan sebb biase la, ble da msuk f4 confirm la boleh fikir mne yg baik n mne yg tak baik kn? so, kami gune cre kami. tp klu ade bende yg btul2 kitorg tak fhm, kitrg lebih suka mintak pandangan org yg lebih dewasa spt cikgu, sir, ustazah, ustaz dan lain2.so, kitorg sume dpt 'belajar drpd pengalaman' klu ade slh dan silap kitorg akn mintak maaf. dan skrg kitorg lebih berhati-hati dlm bertutur kata2 termasuklah dgn sye. sebb kami semua ade matlamat masing2 untuk berjaya. jd, kami berusaha untuk mencapai matlamat kami. walaupon berlainan , kami ada dan sntiasa bantu antara satu sama lain. ramai cikgu kata yg certain antr kami da tahu untuk berfikir la, like matang n mature or something like that la. bagus la klu macam tu kn? ;) jadi, sye kene la berusaha untuk mencapai matlamat sye dan semua yg ade di luar sana :) (pesanan ikhlas dari sye... ecececece... ayat dye perghhh!!!)

baikla, sye mintak diri dulu. bye semua n Assalammualaikum :)

The Owner
My blog eh?

Wanna know me? read this blog. yeah, im just a student who will answer the spm paper for this year. So, be nice w me ! =D
create &inspire.